top of page
  • ram148

Yoga her og nå - Bekjennelser fra en rastløs utsetter


Før jeg begynte med yoga kunne jeg ikke forstå hvordan det var å kunne leve her og nå.

Fokuset mitt var ikke til stedet der hvor jeg egentlig ville være. Jeg var rastløs, drevet av begjær etter penger, narkotika. Årene gikk så fort. Alt var bare fantasi og drømmer, men jeg kom ingen veg. Jeg sleit med utdanning siden jeg har dysleksi. I løpet av denne perioden av livet mitt var alt helt rotete rundt meg. Jeg prøvde på jobb, som gikk bra i perioder, så var det rett på alkohol og rus. Jeg var god i sport, men klarte ikke å holde ut her heller.


I møte med yoga i 2013 begynte jeg å legge merke til de forskjellige tingene som skjedde rundt sinnet mitt og kroppen min når det gjelder yoga, en dag om gangen.

Etter praksis fikk jeg indre ro noe som var nytt for meg. Yoga tok tak i meg, og med takknemlighet begynte jeg også å ta tak i den.

Min yogarutine er å huske hvor jeg kommer i fra når jeg står på matta hver dag. Ikke være voldelig som jeg var før. Leve her og nå. Barna mine som jeg hadde glemt om fikk jeg bedre kontakt med. Når jeg er mer meg selv kan jeg være en far som tar ansvar. Jeg husker hvordan jeg selv hadde det som barn med lite kjærlighet og kontakt med mine foreldre. Nå er jeg der for mine barn, og jeg vil gi dem mer kjærlighet enn det jeg opplevde selv. Yoga her og nå er en glede i hverdagen min med familien og meg selv som en vanlig person i samfunnet.


Yoga er en del av hverdagen min. Etter praksis kjenner en ekte og stabil kraft i meg selv som blir med meg resten av dagen. Kommunikasjon mellom meg og mine medmennesker går mye bedre, og jeg kan møte andre uten å få angst. Hverdagene mine er mye mere stabile nå enn det de var før. Farsrollen er mye bedre og stabil når det gjelder familielivet. Arbeidslivet mitt er stabilt og mer disiplinert. Yoga her og nå er den jobben som jeg deler med andre i Back in the Ring-klassene mine.


Nå, når jeg ikke har fått praktisert yoga møter jeg angst av og til. Urolighet i sinnet og smerter rundt i kroppen. Jeg føler virkelig at det er noe som mangler. Jeg klarer nå å akseptere det og stå i det uten å gå på en smell.

Jeg flykter ikke til rus eller alkohol. Jeg rømmer ikke fra dem jeg er glad i. Jeg slutter ikke å jobbe.

Det er da jeg virkelig ser og oppfatter hva yoga er og hvilken jobb som jeg har gjort i de syv årene med yogapraksisen min. Det er starten på en fantastisk reise med yoga her og nå.

829 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page