top of page
  • ram148

FOKUS - vår ellevte grunnstein av Albin Bendu

Ordet fokus er substantivform av verbene fokusere eller fokusere på, og har to hovedbetydninger. Kontekstuelt fokus refererer til hva man retter oppmerksomheten eller oppmerksomheten til, og hva man tar hensyn til eller se på. Optisk fokus refererer til evnen til å justere linser eller speil for å gjøre et bilde skarpt og klart. I begge tilfeller er fokus assosiert med å samle oppmerksomhet og energi på en bestemt ting eller et bestemt emne, og gjøre det sentralt.

Når jeg underviser så fokuserer jeg på og med elevene mine . For å lykkes med det så praktiserer jeg alltid yoga selv først, slik at jeg kan ha den klare ekte energien rundt meg for å kunne lykkes med et skarpt fokus til å undervise i klassen.

I familielivet mitt jobber jeg mye med å holde fokus en dag av gangen. Det er ikke alltid lett, men jeg gjør så godt jeg kan.

På grunn av dysleksi så har jeg veldig tungt med å fokusere på ting når jeg må lytte på lange samtaler. Jeg følger med så godt jeg kan, men fokuset kan ofte glippe. Da må jeg rense linsa igjen for å kunne ha oppmerksomhet og fokus på det jeg skal.


I mitt tidligere liv som rusavhengig og dyslektiker hadde jeg et ustabilt sinn og fokuset mitt vaklet hele tiden. Men i dag så føler jeg at fokuset og skarpheten rundt det jeg gjør bringer resultater og et klarere fokus.89 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page