top of page
  • ram148

INDIA 2023 - del 2

Vi kjenner oss trygge og takknemlige for å være her i India. Det er en ære og et stort privilegium å få være på Yogagurukula og fordype oss i yoga sammen med Vijay Kumar Manja. Gode rutiner er en del av hverdagen her så alle som ikke våkner selv klokken 05:00 får litt hjelp til å møte på første yogaklasse kl. 05:30. Så går dagene slag i slag bare avbrutt av tre nydelige måltider om dagen vi får servert.

I tillegg til fordypning i ulike aspekter av yoga har temaene de siste tre dagene hver våre første tre grunnsteiner: ærlighet, tillit og ydmykhet. Alle deltagerne bytter på å presentere og det er interaktivt, støttende og inkluderende fellesskap som rommer alle. Under følger noen korte refleksjoner fra de siste dagene.

Ærlighet. «Å legge bort alle rollene vi spiller gjør at du kan oppdage noe dypere». «Uten ærlighet forblir jeg en hykler ovenfor meg selv og andre». «Jeg har aldri vært ærlig og jeg ser nå at jeg ikke kommer videre i livet om jeg ikke våger være det». «Jeg har gjemt meg bak så mange skall at jeg ikke kjenner noe annet». «At jeg er sårbar og trenger andre mennesker er kanskje den ærligste innrømmelsen jeg har gjort ovenfor meg selv noen gang».

Tillit. «Jeg har aldri hatt tillit til noen, ikke meg selv engang». «Tillit er skremmende og befriende». «Tillit lærer meg trygghet til livet, andre og meg selv». «Nå velger jeg tillit, for det motsatte har gjort meg ensom og rådvill». «Tillit viser meg nye perspektiver ved livet».

Ydmykhet. «Herregud, hva er det jeg har holdt på med?» «Hovmod og arroganse er alltid den enkleste løsningen, men leder til intet». «Uten ydmykhet surrer vi bare rundt på overflaten og går oss vill». «Alle de største leksene i livet har kommet gjennom ydmykhet».
23 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page