top of page
  • ram148

HENGIVELSE - vår tiende grunnstein av Nina Yogarani Grønnerød

Hengivelse kan være så mangt. For meg er det blitt en trening på å være til stede i øyeblikket.

Det er ikke alltid så lett, men hvis jeg gjentar ordet, hengivelse, mentalt, da kobler jeg meg på det jeg holder på med. Spesielt nært blir det for meg når jeg mediterer eller gjør pusteøvelser.

Det er en gjenganger at sinnet tar meg med på tur, men hvis jeg gjentar ordet, hengivelse, så kommer jeg tilbake til det jeg holder på med. Da er det som om alt annet ikke spiller noe rolle, og jeg kan lettere fokusere på det som er oppgaven min, praksisen min, og holde konsentrasjonen der.


Hengivelse er også det å være til stede i oppgaver, eller ting man opplever i løpet av dagen.

Det er mange ting jeg gjør uten å tenke over hva jeg holder på med. For eksempel bare det å ta seg en dusj, spise ett måltid eller gå en tur. Hvis jeg hengir meg til sanseopplevelsene, vil det berike livet mitt på en annen måte.

Det å dusje, lukke øynene og kjenne vannet på kroppen, spise – kjenne lukten, smaken og konsistensen. Det å gå tur … ikke bare gå, men se naturen, det vakre i alle små detaljer, se hvordan trær, vann, skygger alt beveger seg, og er i endring, lukke øyene og kjenne på tilhørigheten til naturen og være en del av naturen – sanseopplevelsen.

Hengivelse gir meg en større tilstedeværelse, som igjen gir meg større ro og ikke minst takknemlighet.


I yoga har vi noe som heter Bhakti yoga, hengivelses yoga. Noen av praksisene der er gjennom mantra sang, hjertes sang. Det å gjenta ett mantra mange ganger, og hengi seg til lyd og vibrasjoner. Det å bare flyte med. Gi slipp på hvordan en synger, bare slippe seg løs og chante med, det er hengivenhet.

Yoga er en spirituell praksis og derfor er det også mange av chantene som har link til guddommelige karakterer, som representer forskjellige kvaliteter i livet. Det hjelper oss i å skjønne at det er noe mer bakenforliggende i vårt eget univers – eller i universet – som er noe høyere enn oss selv.

Dette igjen fører til takknemlighet – og kjærlighet. Mantra sang er hjertes sang <3

Når du er hengiven, og lar det bli en del av deg selv, så utvikles en positivet i livet som gir en positiv endring. Med andre ord, hvor du har din oppmerksomhet vil farge ditt liv.

Så hengivenhet for meg er alt fra de små dagligdagse gjøremål, til alle forskjellige yoga praksiser, og til slutt, men ikke minst, det å forenes med noe som er høyere enn meg selv, som er målet med yoga.

Hengivelse er en praksis i seg selv, som fører meg dypere inn i tilstedeværelsen med ett resultat av takknemlighet og kjærlighet – JA TAKK, MER HENGIVELSE OG KJÆRLIGHET I LIVET

145 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page