top of page
  • ram148

INDIA 2023 - del 3

En Indiareise handler mye om forvandling og nye perspektiver på indre og ytre plan. Vi er alle fanget i våre mønstre, men når du har trygge rammer, gode felleskap og en støttende atmosfære blir det alltid litt lettere å se seg selv i relasjon til andre og oppdage sine iboende vanemønstre. Det er alltid lett å peke utover, men det dypere arbeid skjer alltid når man tar personlig ansvar og vender oppmerksomheten innover.

Erfaringsmessig ser vi at det er lett å sitte å snakke om ting i det vide og det brede, men det er gjennom våre handlinger vi viser hvem vi er. Her må alle dele på rydding og vask, følge klare rutiner, vise hensyn for hverandre og strekke ut en støttende hånd når det trengs. Alle må stille opp på alle klasser, arbeidsoppgaver, skrive oppgaver, levere og gjøre sin plikt. Det er alltid mye motstand på dette i begynnelsen, men så løsner det og de fleste kjenner en glede i tålmodighetens grenser som testes. Disiplinen som virker streng, men gjør godt når man mestrer det. Ikke minst stabiliteten som kommer når man står i utfordringene og gjennomfører etter kapasitet. Det trengs ikke noe mer. Det viktigste handler om å møte opp være til stede, gjøre sitt beste og la det være nok.

23 BITR deltagere har alle sine unike perspektiver, refleksjoner og verdier rundt livet. Til felles har vi et mål om å fordype oss i yoga sammen, gjøre arbeidsoppgaver sammen og levere og reflektere over våre grunnsteiner sammen. Under følger en liten kort oppsummering fra forvandlingsfasen som handler om: tålmodighet, disiplin og stabilitet.


Tålmodighet «Å være modig nok til å tåle heten som kommer.» «Å tåle det som kommer uten å reagere eller flykte». «Å tåle følelsene som kommer når du blir frustrert over deg selv eller andre». «Å tåle livets svingninger med en indre ro». «Tålmodighet er å tåle det å være menneske. Det er utfordrende det!». «Når du er tålmodig får du kontakt med en dypere side av deg selv enn bare ditt overflategrums».

Disiplin «De lykkeligste øyeblikkene i livet var nå jeg var disiplinert, de mest ulykkelig når jeg ikke var det». «Disiplin handler om å finne balanse». «Disiplin er å fange dagens øyeblikk så godt jeg kan». «Disiplin er frihet innenfor rammene av begrensninger». «Disiplin er noe jævlig dritt, men jeg vet jeg trenger det!». Takket være disiplin, kom jeg meg ut av helvete». «Disiplin er noe dritt i begynnelsen, men smaker alltid godt til slutt».

Stabilitet «Jeg veit ikke hva stabilitet er, jeg er så jævlig ustabil». «Jeg er kanskje litt redd for stabilitet. Kaos er det eneste jeg kjenner meg trygg i». «Å bli stødig handler om å møte livets opp og nedturer med en indre ro og balanse». «Stabilitet kommer kanskje gradvis? Ustabilitet er noe jeg kjenner på hele tiden!» «Stabilitet begynner med å erkjenne sin egen vinglete natur». «Stabilitet åpner døren til et rikere liv».


24 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page