top of page
  • ram148

Pilegrimsvandring 2023 - del 1

De første to dagene gikk relativt lett. Motivasjonen er på topp og de fleste finner glede i hvert steg tross at gnagsårene begynner å melde seg. Å vandre over majestetiske Dovrefjell er nasjonalromantikk på sitt beste, tross at det er vått i terrenget og vi blir alle blaute på beina. I dag venter turen over til Kongsvoll og Ryphusan og mandag kommer vi endelig til Oppdal.

Vi prøver å vandre i stillet (så godt det går) fram til lunsj og reflekterer over de ulike grunnsteinene i BITR. På ettermiddagen har vi alltid en liten refleksjonsgruppe over tankene vi har gjort oss. Her følger en kort oversikt over de to første.


TRYGGHET- Hvorfor trenger vi det? – Grunnstein nr. 1

Trygghet er et grunnleggende behov for mennesker på flere måter. Under kan du se noen av de viktigste områdene som er essensielle i for å utvikle større trygghet i oss selv og livet.

1. Fysiologisk trygghet: Dette refererer til våre mest grunnleggende behov, som mat, vann, søvn og fysisk helse. Uten trygghet på dette nivået, kan det være svært vanskelig å fokusere på andre områder av livet. 2. Trygghet i relasjoner: Mennesker er sosiale vesener, og vi trenger trygge, stabile relasjoner for å trives. Trygge relasjoner hjelper oss å føle oss elsket, verdsatt og støttet, noe som bidrar til vårt generelle velvære og vår evne til å takle stress og motgang.

3. Trygghet i omgivelsene: Dette refererer til trygghet i våre fysiske omgivelser, som hjem, jobb og samfunn. Når vi føler oss trygge i våre omgivelser, er vi bedre i stand til å fokusere på å lære, vokse og utvikle oss. 4. Psykologisk trygghet: Dette inkluderer trygghet i oss selv og vår evne til å håndtere livets utfordringer. Psykologisk trygghet kan bidra til selvtillit, motstandsdyktighet og mental helse.


Trygghet er en grunnleggende forutsetning for å utvikle oss på forskjellige plan. Uten en grunnleggende følelse av trygghet, vil det være vanskelig å sette søkelys på personlig vekst og utvikling. Helt enkelt fordi vi vil være for opptatt av å møte mer umiddelbare, presserende behov. Denne ideen er tydeligst formulert i Maslows behovspyramide, som argumenterer for at vi må møte basale behov som trygghet før vi kan fokusere på høyere nivåer av selvutvikling.

ÆRLIGHET – Helt enkelt for å få orden på livet – Grunnstein nr. 2

Ærlighet er en grunnleggende verdi som har enorm betydning i alle aspekter av livene våre. Det er flere grunner til at ærlighet er viktig:

1. Tillitsbygging: Ærlighet er essensielt for å bygge tillit mellom mennesker. Uten ærlighet kan det være vanskelig å stole på andre og skape meningsfulle forbindelser. 2. Personlig integritet: Ærlighet er også viktig for vår egen personlige integritet. Når vi er ærlige, kan vi være stolte av våre handlinger og beslutninger, og vi kan ha en klar samvittighet. 3. Sosial samhørighet: Ærlighet bidrar til å opprettholde sosial orden. Det hjelper samfunnet å fungere mer effektivt fordi folk vet at de kan stole på hverandre.

4. Konfliktløsning: Ærlighet er avgjørende for konfliktløsning. Når vi er ærlige om våre følelser og opplevelser, kan vi effektivt kommunisere våre behov og forstå hverandres synspunkter, noe som kan hjelpe oss med å løse konflikter på en konstruktiv måte. 5. Selvforståelse: Ved å være ærlige med oss selv, kan vi bedre forstå våre egne følelser, verdier og mål. Dette kan hjelpe oss med å vokse og utvikle oss som individer. Kort sagt, uten ærlighet kan det være vanskelig å opprettholde sunne forhold, løse konflikter, bygge tillit og opprettholde sosial orden. Derfor er det viktig å fokusere på ærlighet i alt vi gjør og i våre liv.


19 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle

Comentarios

No se pudieron cargar los comentarios
Parece que hubo un problema técnico. Intenta volver a conectarte o actualiza la página.
bottom of page