top of page
  • ram148

Pilegrimsvandringen 2023 - del 3

Tålmodighet og disiplin

Turen ned Vinstradalen, fra Ryphusan til Oppdal gikk i plaskende regn. Dagens tema var tålmodighet og for å gjøre det litt enklere for oss selv skippet vi frokost den morgenen for å kjenne på utålmodighetens mange impulser. Naturligvis ble det litt sutring så vi fikk alle øvd oss på å regulere oss litt.

Etter 20 km ventet Mor Åshild og det ble en stor opplevelse for alle. I syv år på rad har Mor Åshild duket opp til et drømmemåltid. Hennes gjestfrihet, raushet og varme noe av det største vi opplever hvert år og disse minnene av takknemlighet setter dype spor i oss. Fra henne har vi lært at vi må være modige for å tåle dette skjøre livet, men det blir alltid vakkert når man lærer seg å stå i ting.Disiplin er noe vi alle har et litt anstrengt forhold til. Det kan lett knekke oss, men uten disiplin får man sjeldent noe gjort eller kommer videre i livet. Det var derfor godt å komme til Hæverstølen og Børge Dale og oppleve hans lune vesen og trygge atmosfære.

Vi er alle ved godt mot og nå fortsetter ferden mot våre venner på Nørrgar Voll. Under følger noen refleksjoner runde de siste dagers tema.


TÅLMODIGHET – Hvorfor trenger vi det i våre liv? – Grunnstein nr. 5

Tålmodighet er en uvurderlig dyd som kan ha en betydelig innflytelse på vår evne til å lære og forstå livet, andre mennesker, og oss selv. Her er noen grunner til hvorfor det er viktig å utvikle tålmodighet:

1. Læring tar tid: Mestring av nye ferdigheter, forståelse av komplekse ideer, eller å tilegne seg kunnskap er sjelden øyeblikkelig. Tålmodighet hjelper oss å forstå at læring er en prosess som tar tid, og at det er OK å ikke forstå eller mestre noe umiddelbart. 2. Bedre forståelse av andre: Mennesker er komplekse og unike, og det kan ofte ta tid å forstå andres perspektiver, følelser og opplevelser. Tålmodighet tillater oss å ta den tiden som trengs for å lytte, stille spørsmål, og lære om andre mennesker på et dypere nivå. 3. Selverkjennelse: Å forstå oss selv, våre egne følelser, reaksjoner og motivasjoner, er en livslang prosess. Tålmodighet med oss selv kan hjelpe oss å akseptere at vi alle gjør feil, at vi alle lærer, og at vi alle har plass til vekst. 4. Håndtering av stress: Tålmodighet kan hjelpe oss å håndtere stress og frustrasjon på en mer effektiv måte. Når vi er tålmodige, er vi bedre i stand til å akseptere utfordringer, motganger og usikkerhet, uten å bli overveldet av negative følelser. 5. Utvikling av utholdenhet: Tålmodighet bidrar til å bygge utholdenhet. Uansett om det gjelder å arbeide mot et langvarig mål, håndtere en utfordring, eller jobbe med personlig vekst, hjelper tålmodighet oss å holde ut og fortsette, selv når ting blir vanskelig. Derfor er tålmodighet en dyd som kan være avgjørende for vår evne til å lære om livet, andre mennesker og oss selv. Det hjelper oss å akseptere at vekst og forståelse tar tid, og det gir oss utholdenhet til å fortsette, selv i møte med utfordringer og motgang.

DISIPLIN-Hva kan det lære oss om oss selv, livet og andre? – Grunnstein nr. 6

Disiplin er en avgjørende ferdighet for å utvikle oss som mennesker, realisere våre mål og leve et oppfylt og meningsfylt liv. Her er noen grunner til at disiplin er så viktig:

1. Målrealisering: Enten det gjelder personlige, akademiske eller profesjonelle mål, krever suksess ofte en høy grad av disiplin. Det er disiplinen som hjelper oss å jobbe jevnt og trutt mot våre mål, selv når vi står overfor utfordringer eller fristelser til å avvike fra vår plan. 2. Tidshåndtering: Disiplin hjelper oss å administrere tiden vår effektivt. Det hjelper oss med å prioritere oppgaver, holde oss til tidsfrister, og sørge for at vi dedikerer tilstrekkelig tid til alle aspekter av livene våre. 3. Selvkontroll: Disiplin er en nøkkelfaktor for selvkontroll. Det hjelper oss å ta gode beslutninger, motstå fristelser, og unngå skadelig eller selvdestruktiv oppførsel. 4. Personlig vekst: Disiplin er viktig for personlig vekst og selvforbedring. Enten det er å lære en ny ferdighet, forbedre vår fysiske helse, eller utvikle nye vaner, er disiplin det som holder oss på rett spor. 5. Følelse av oppfyllelse: Til slutt, disiplin kan gi oss en følelse av oppfyllelse. Når vi holder oss til våre forpliktelser og oppnår våre mål gjennom disiplin, kan vi føle oss tilfreds og stolte av oss selv. Derfor er disiplin helt avgjørende for vår utvikling som mennesker og for vår evne til å oppnå noe i livet. Uten disiplin, kan det være vanskelig å holde oss på rett spor, håndtere tiden vår effektivt, opprettholde selvkontroll, oppnå personlig vekst, og oppleve en følelse av glede og personlig utvikling.


15 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commenti


bottom of page