top of page
  • ram148

Pilegrimsvandringen 2023 - del 7

KJÆRLIGHET

Trøtte til beins ømme i føttene, men med mye takknemlighet i hjertet kom vi oss omsider til Nidaros. Zenit yoga inviterte oss til middag og senere ventet Pilegrimsmesse i Nidarosdomen.

Å vandre fra Gudbrandsdalen til Trondheim er krevende på like mange plan som det er oppløftende og befriende. Det handler bare om hvilke perspektiver man velger å dvele ved. Vi kjenner på en dyp takknemlighet til alle som gjør pilegrimsvandringen mulig, den Norske Kirke og alle pilegrimer som har gått før oss.

Til syvende og sist handler det om å finne veien hjem. Vi har alle våre indre rom som vi møblerer med ulike tanker, vaner og mønstre. Finner vi tilbake til kjærlighet og glede blir vandringen gjennom livet alltid mye lettere.

Vi avslutter med noen refleksjoner rundt vår siste grunnstein


KJÆRLIGHET


Den grunnleggende kraften i livet – Grunnstein nr. 13.


Kjærlighet er en kompleks og multifasettert følelse som ofte er vanskelig å definere nøyaktig, siden den kan variere sterkt fra person til person, og mellom forskjellige typer forhold. Men generelt sett, kan kjærlighet beskrives som en dyp affeksjon, tilknytning eller omsorg for noe eller noen. Det er en grunnleggende menneskelig opplevelse som omfatter en rekke positive følelser, som hengivenhet, vennlighet, romantikk, vennskap, og empati. For å forstå kjærlighet litt bedre og hvordan vi kan bli bedre på å elske andre og oss selv kan du reflektere over:

1. Praktisere Empati: Å forstå og dele følelsene til andre er en viktig del av kjærlighet. Ved å utvikle vår evne til empati, kan vi bedre forstå andre, og også elske dem mer dypt og vilkårsløst.

2. Øve på Selvaksept: For å elske oss selv vilkårsløst, er det viktig å akseptere oss selv som vi er, med alle våre styrker og svakheter. Dette innebærer å behandle oss selv med vennlighet og medfølelse, selv når vi gjør feil eller møter utfordringer.

3. Bygge Gode Relasjoner: God kommunikasjon, gjensidig respekt, og forståelse er nøkkelkomponenter i sterke og kjærlige forhold. Ved å utvikle disse ferdighetene, kan vi elske mer effektivt og vilkårsløst.

4. Åpne Opp: For å elske fullt ut, må vi være villige til å åpne oss opp for andre, og til å være sårbare. Dette kan være skremmende, men det er også en viktig del av dyp og autentisk kjærlighet.

5. Praktisere Takknemlighet: Ved å sette pris på det vi har, og de menneskene vi har i vårt liv, kan vi dyrke en dypere kjærlighet for dem.

6. Gi uten Forventninger: Ekte, vilkårsløs kjærlighet handler om å gi uten forventning om noe i retur. Dette er kanskje det mest utfordrende aspektet av å elske, men også det mest givende.

Kjærlighet, enten det er for oss selv eller andre, er en livslang reise og en evig læringsprosess. Men ved å være villige til å elske og akseptere både oss selv og andre som de er, kan vi begynne å forstå alt det vakre, den sanne dybden og styrken i kjærlighet.25 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page