top of page
  • ram148

Pilegrimsvandringen 2023 del 4

Oppdatert: 13. sep. 2023

Stabilitet og Fellesskap

Det er lett å begynne å vingle mentalt på denne turen. Du kjenner deg utslitt, du er øm i beina, det verker i kroppen og du får vondt i viljen av de mange kilometer som venter. Hjernen lager mange gode grunner til hvorfor dette er dumt, og du bør slutte. Så kommer du deg endelig ut å gå og så er livet herlig.

Et steg av gangen går ferden mot Nidaros. Det er litt motstand til tider, men også mye glede og liv når man merker seg sine egne ubalanser og korrigerer dem deretter.

I går kom vi endelig fram til våre venner Magny og Joar på Nørrgard Voll. Der ventet som vanlig vafler, kaker og et festmåltid på kvelden. Vi kjenner oss glade, relativt stabile og takknemlige for gode fellesskap. Dette er en dannelsesreise, oppdagelse av sinnet, naturen og alt det vakre rundt oss.

STABILITET – Hvorfor trenger vi dette i våre liv? – Grunnstein nr. 7


Å være stabil i livets opp- og nedturer, er en viktig del av å opprettholde mental helse og velvære. Fem gode grunner til hvorfor vi bør utvikle både mental og emosjonell stabilitet er:

1. Bedre stresshåndtering: Livet er fullt av utfordringer og endringer, og disse kan ofte føre til stress. Når vi har et stabilt og balansert sinn, er vi bedre rustet til å håndtere stress og å møte utfordringer på en mer produktiv måte. 2. Styrke relasjoner: Emosjonell stabilitet kan også bidra til å styrke våre relasjoner. Når vi er i stand til å håndtere våre egne følelser effektivt, kan vi bedre håndtere konflikter, forstå andre mennesker, og bygge sterkere, sunnere forhold. 3. Fostre velvære: Ved å ha et stabilt sinn, kan vi også opprettholde vårt generelle velvære. Vi er mer tilbøyelige til å føle oss trygge, trygge og tilfredse når vi er i stand til å opprettholde en følelse av indre stabilitet. 4. Økt selvforståelse: Emosjonell stabilitet kan også bidra til økt selvforståelse. Ved å være i stand til å navigere i våre egne følelsesmessige landskap med ro og stabilitet, kan vi bedre forstå våre egne følelser, behov og reaksjoner. 5. Utvikling som menneske: Emosjonell stabilitet støtter vår personlige vekst. Når vi er i stand til å håndtere livets opp- og nedturer med ro og ro, kan vi fokusere mer på vår egen utvikling og vekst som mennesker.

Yoga kan være et viktig virkemiddel i denne prosessen for å gjenkjenne, ivareta og utvikle en indre balanse i stressende situasjoner. En våken tilstedeværelse i kroppen gjennom yoga, pusteteknikker, meditasjon og ulike mindfullness øvelser fremmer en forankret bevissthet av liv og indre glede. Det kan også være nyttig å søke støtte fra personer du opplever som stabile eller fagpersoner som psykologer, psykoterapeuter osv. Å utvikle emosjonell stabilitet er en livslang prosess, men det er en prosess som kan forbedre vår livskvalitet på uendelige mange måter.

FELLESKAP – Hva gjør det med oss og hvorfor trenger vi det? – Grunnstein nr. 8


Mennesker er sosiale vesener, og vi er avhengige av interaksjoner med andre for vår overlevelse, glede og generelle trivsel. Her er noen grunner til at gode fellesskap er viktige for oss:

1. Følelse av tilhørighet: Fellesskap gir oss en følelse av tilhørighet og samhørighet. Dette kan hjelpe oss til å føle oss mer sikre og mindre alene i verden. 2. Støtte og oppmuntring: Fellesskap gir oss støtte og oppmuntring når vi møter utfordringer. Dette kan hjelpe oss til å overvinne hindringer, utvikle motstandskraft og bygge selvtillit. 3. Sosial læring: Ved å observere og samhandle med andre i et fellesskap, kan vi lære nye ferdigheter, ideer og atferd. Dette kan hjelpe oss å vokse og utvikle oss på forskjellige områder av livet vårt. 4. Emosjonell helse: Fellesskap kan hjelpe oss å håndtere stress, angst og depresjon, og kan fremme vår generelle emosjonelle helse. Når vi føler oss forbundet med andre, er vi mer tilbøyelige til å føle oss glade og tilfredse. 5. Korreksjon og veiledning: Fellesskap gir oss også en ramme for korreksjon og veiledning. Når vi gjør feil eller vingler, kan andre i fellesskapet gi oss konstruktive tilbakemeldinger og hjelpe oss til å komme tilbake på rett spor.

Å bli sett og anerkjent av andre er et grunnleggende menneskelig behov. Det bekrefter vår verdi, styrker vår selvfølelse, og hjelper oss å forstå vår plass i verden. Irettesettelser, når de er konstruktive og velmenende, hjelper oss å se våre feil og forbedringsområder, og kan inspirere oss til å lære, vokse og bli bedre mennesker. Dette er alle grunner til at gode fellesskap er en viktig del av våre liv og vår utvikling som mennesker.
9 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Комментарии


bottom of page