top of page
  • ram148

Seiltur langs Norskekysten med BITR. Stavanger-Kristiansund. 3 etapper. 21 mai - 11 juni.


Kom opplev Norskysten på sitt beste. Du vil oppleve fart og moro, ro og tålmodighet, frisk luft og vakker norsk natur! Vi vil seile sammen med mannskapet ombord på SY Summer Wind, Beneteau Sense 55, fra Stavanger til Kristiansund? Du kan velge mellom tre etapper.

  1. 21 mai - 28 mai Stavanger - Bergen (110nm + 40nm via Rosendahl)

  2. 28 mai - 04 juni Bergen - Måløy (130nm)

  3. 04 juni - 11 juni Måløy – Kristiansund/Molde (Stryn) (120nm)

Ta kontakt med din BITR lærer i din hjemby for påmelding.

Under følger mer informasjon om turen.


Seiltur er relasjonsbyggende, og dere vil kjenne på følelsen av å leve i ett med naturen, seilbåten og teamet. Dere får innblikk i elektroniske instrumenter for seilføring, planlegging av seiletapper og sette ruten for dagen. Vi ønsker at alle deltakerne er mest mulig aktive og forventer at teamet forholder seg til de regler og rutiner som settes for turen. Teamet deltar aktivt med å heise seil, styre båten, trimme seil og i andre daglige oppgaver ombord på båten. Dere får testet ut nye ferdigheter gjennom ansvar, arbeid og sosial omgang innad i gruppen, hvor deltakerne får mulighet til å prøve, feile og lære. Tålmodighet, disiplin og utholdenhet er aktuelle stikkord for livet ombord på en seilbåt.


Seilturen vil kunne gi opplevelser for livet og i tillegg til seilaktiviteten vil det være muligheter for aktiviteter som å bade, yoga, iske, snorkle, SUP-brett, topptur, og andre fantastiske opplevelser naturen langs kysten av Norge har å by på.


Turen vil vare i ca 3 uker, fordelt på 3 team. Hver dagsetappe vil vare i ca 3 – 12 timer, avhengig av planlagt distanse, vær og vind, samt teamets kapasitet.Turen vil være godt planlagt og seilbåten oppgradert og klar for langtur. Summer Wind har én kaptein. Seilteamet er til enhver tid forpliktet til å forholde seg til kapteinens retningslinjer og instruksjoner. Sikkerhet er avgjørende for gode opplevelser og ombord. Summer Wind vil holde losji under farten og kost per dag er kr 130,-per person.


Det som kreves av deltakerne er følgende:


· Fylt 18 år

· Egen forsikring

· Tilgjengelig i tidsrommet fra 21. mai til og med 11. juni 2022

· Positiv innstilling og pågangsmot


Båten har plass til 6 deltakere. Det er 3 lugarer og 3 bad m/toalett.


Mannskapet vil kunne bestå av totalt 15 stk + 1 kaptein. Forslagsvis 3 lag av 5/4 stk, som seiler 1 av de 3 etappene hver seg.


Forslag til tur: Distanse ca 450nm


Etappe 1 21 mai - 28 mai Stavanger - Bergen (110nm + 40nm via Rosendahl)


Skudeneshavn, Karmøy, Røvær (Haugesund), Hardangerfjorden, Rosendahl, Folgefonna, Stusshamn


Etappe 2 28 mai - 04 juni Bergen - Måløy (130nm)


Fedje, Lurefjorden, Skjerjehamn, Utvær, Bulandet, Svanøy, Florø, Berleporten (sjøklippe Hornelen (topp 859m)

Etappe 3 04 juni - 11 juni Måløy – Kristiansund/Molde (Stryn) (120nm)


Stadt, Sandsøy eller Ulsteinvik, (mulig indre vei lagune Eiksøy), Runde (fuglefjellet), Ålesund (fjelltur på Slogen) eller hvis dårlig vær Nordfjord, Stryn, Gloppen, Olden
461 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page