top of page
  • ram148

VÅR VISE YOGAHØVDING

Øystein bestemte seg i en alder av 53 år for at hans ruskarriere var over. Det hadde vært en lang og broket karriere, og tida var inne for å ta tak i livet, og å få en ny karriere uten å bryte ned kroppen med rus og destruktivitet.

Etter et langt liv i rus var han først nykter i to lange år uten noe å fylle dagene med, men da han "fant Back In The Ring og yoga for nå 10 år siden, så ble han hekta! Han sier det var nesten som det første skuddet...bare med et mye bedre kick. Siden den gang har han praktisert yoga så ofte som mulig, vært med på to Indiaturer for yoga fordypning og karma yoga, tatt yoga lærerutdanning og startet opp Back In The Ring yogaklasse i Tønsberg. Klassen i Tønsberg har han nå leda i fem år og er en kjemperessurs både lokalt og generelt for Back In The Ring. Øystein får ofte skryt fra hans deltagere for måten han underviser på, og når timen er ferdig er alle roligere, glade og fornøyde. Det motiverer Øystein til å fortsette så lenge det er mulig for han, og som han selv sier "det blir lenge"!

Øystein er en inspirasjon for både deltagere og andre instruktører i Back In The Ring. Han utstråler en varme som treffer deg langt inn i hjerterota, og har gjennom sin prosess i yogaen og Back In The Ring funnet sin gode trygge måte å formidle både yoga og våre grunnsteiner på. Han har kriget seg gjennom mørket og kommet ut på det andre siden som en vis yogahøvding!

ØYSTEINS EGNE TANKER OM VISDOM


Visdom er evnen til å skille mellom hva som er viktig og mindre viktig, prioritere rett og å vise medfølelse for andre. 


Den visdommen du erverver deg når du går på skole er vel og bra, særlig når du skal stake ut veien til et yrke, er visdom innen det faget du skal arbeide med gull. Men visdom er så mye mer. Visdom er noe du erverver gjennom livet og som gir deg en mer dyptgripende forståelse og kunnskap om livet, menneskelig natur, og sammenhengen som eksisterer i universet. Du erverver ikke bare en stor samling med fakta og teoretisk kunnskap, hvis du ikke også kan bruke denne kunnskapen på en klok og meningsfyllt måte til å ta beslutninger, løse problemer og å leve et meningsfyllt liv.


Våre Grunnsteiner i Back in the ring går ofte i hverandre, for visdom kan inneholde aspekter som empati, moralsk og etisk forståelse, tålmodighet og ydmykhet, noe som igjen gir bedre grunnlag til å trekke på livserfaringer og lære av dem slik at vi unngår å gjøre de samme feilene.


Jeg har lært meg at visdom ikke bare kan komme fra ei bok, eller at jeg kan tilegne meg den raskt, men at den kommer gjennom livserfaringer og (selv) refleksjon. Mennesker vi betrakter som vise har ofte gått gjennom mange utfordringer og lært fra dem, og har derfra fått en dyp forståelse for menneskets natur og til samfunnets kompleksitet.


Visdom kan også variere fra person til person og fra kultur til kultur for det er ikke noen fast definisjon på hva visdom er.


Til slutt vil jeg si,  Vær til stede: Lev i øyeblikket. Det er i nåtiden at du kan påvirke fremtiden og lære av fortiden.
544 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page