top of page
  • Back in the Ring

Pilegrimsvandring

Oppdatert: 12. nov. 2019

I to uker går vi i gjennomsnitt 30 km per dag. En dags etappe kan variere fra 6-12 timer avhengig av terreng, vær og vind, humør og evnen til å mobilisere krefter.


Hvert år begir BITR medlemmer seg ut på en pilegrimsvandring. Vi går fra Lillehammer til Nidaros. Det er 417 km med tankegang til å reflektere over livet, møte seg selv og finne nye perspektiver innad og utad. Det er naturopplevelser på sitt beste i dette vakre land vi er en del av. Visst er utfordrende, tungt og til tider frustrerende, men det er også uendelig berikende, oppløftende og fremmer større livskraft og velvære på mange plan. Ikke bare fysisk, men mentalt og det vekker en indre gnist og glød i våre deltagere.

I to uker går vi i gjennomsnitt 30 km per dag. En dags etappe kan variere fra 6-12 timer avhengig av terreng, vær og vind, humør og evnen til å mobilisere krefter. Det er noe majestetisk å gå gjennom Gudbrandsdalen, mektige Dovrefjell, ned til Oppdal, videre gjennom frodige Orkla dalen og omsider komme fram til Trondheim. Vi lærer mye på vår vei og det er mange fine møter og opplevelser som gir minner for livet. Vi overnatter på Pilegrimsherberger under vår vandring. Her får vi næringsrik mat, hvile og trener yoga sammen hver morgen.


Hver dag begynner kl. 05:30 da vi våkner. Så trener vi litt yoga, har litt felles meditasjon, rydder, vasker spiser frokost og setter en felles intensjon for dagen. Etter vi er ferdig med vår frokost kl. 09:00 begynner dagens vandring. Da går vi alltid i stillhet fram til lunsj mellom kl. 12 og 13. Under vår vandring i stillhet får alle i oppgave å reflektere over et tema for dagen. Dette diskuteres alltid i plenum rundt middag kl. 18:00 når man har kommet fram til det nye overnattingsstedet. Her kommer deltagerne med personlige innspill og refleksjoner over dagens temaer som kan være: «Hva er trygghet, takknemlighet, tillit, støtte og kraft, ærlighet, klarhet, kjærlighet, nærhet, yoga osv.» og hvordan forholder man seg til det på et personlig plan og i møte med andre? Vi prøver alltid å legge oss tidlig og etter kl. 22:00 slukkes alle lys og en dyp søvn senker seg.


Vi har en følgebil som tar den tyngste bagasjen så våre deltagere kan fokusere mer helhjertet på vandringen, tankegangen og ikke tynges ned av unødvendig slit og ork. Fokuset er den indre tilstedeværelsen, mestringen av øyeblikket, finne glede her og nå og finne en takknemlighet til livet, hverdagen og all den støtte man har fra alle hold til å gjennomføre.


Noen finner dette, en ny styrke og kraft i seg selv, andre irriterer seg over den enorme kraftanstrengelsen man er blitt lurt med på, noen få har lyst å gi opp, men alle som kommer fram til Nidarosdomen og legger fra seg sin vandringsstav puster lettet ut og kjenner på en storhet og at livet er mektighet.


Erfaringene vi har gjort oss så langt er at de fleste av våre deltagere som gjennomfører dette sitter igjen med noen fantastiske minner for livet. De har trådd marken i vårt vakre land steg for steg, de har pustet seg gjennom tunge bakker og lange strekninger i ulendt landskap og finnet en ny stabilitet på innsiden av seg selv. De kjenner at de kan! Det hjelper å ha et enkelt mål å sette seg hver dag, ikke gi opp og kjenne at man er en del av noe større enn seg selv. Da går alt litt lettere her i livet og man lærer seg å gjøre de gode prioriteringer som holder i lengden.

302 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page