top of page
  • ram148

Yogapraksis, livspraksis og medfølelse, av Katrine Ness

Noen ganger kjenner jeg på følelsen av og ikke strekke til, ikke strekke til som venn, kjæreste, kollega, søster, hverdagen og yogapraksis. Og tenker ofte på alt som skulle vært gjort, og det helst i går. Så i en travel hverdag kan det fort bli overveldend!


Akkurat nå så er jeg veldig takknemlig for å ha en yogapraksis i livet mitt. Jeg vet faktisk ikke hva jeg skulle gjort uten. Den gir stabilitet, styrke, disiplin og sann livsglede i hverdagen. Den minner meg også på hva som er viktig i livet. Jeg trenger disiplin og faste rutiner i min hverdag, ellers er det fort gjort at jeg ikke får gjort noe som helst.Spesielt nå i denne usikre Covid perioden er jeg ekstra heldig som har yoga i mitt liv.Jeg prøver og ha faste tidspunkt for praksis når det er mulig og har måttet tilpasset litt i forhold til turnus. Å bare det har vært en prosess for meg det å ikke alltid ha tid til full praksis på morgenen før jobb. Det var liksom bare det som var fullverdig yogapraksis før i mine øyne og har måttet justert meg og tatt tid for å kunne godta det at jeg gjør så godt jeg kan og praktiserer når jeg har mulighet og tid. Ofte hører jeg på chanting på bussen og når jeg er ute å går ( sikkert morsomt for de som går forbi når jeg chanter med). Nå er det en ren lykke de dagene i uken jeg får full praksis  Yogamatta ligger rullet ut på stuegulvet. Det er ofte der jeg ender opp morgen og kveld. Jeg har innsett at litt hver dag gjør store underverker. Yoga praksisen utvikler seg sammen med livet og en er bare nødt til å være fornøyd med det en klarer å få til, for det er lettere og ha medfølelse for andre enn seg selv.Yoga praksisen er der når jeg trenger den og stiller alltid opp og er med meg overalt. I hverdagen, på jobben, og minner meg alltid på de små øyeblikk som skjer akkurat nå. Yoga har lært meg og tro på livet, det lærer meg å puste, slappe av og oppdage mine iboende kvaliteter og kapasiteter. Det lærer meg at livet skjer her og nå og jeg må alltid være bevisst på hvordan jeg forholder meg til akkurat det.

Jeg er så heldig at jeg jobber på et eldresenter og har beboere som nærmer seg 100 år. Jeg jobber med mennesker i forskjellige livsfaser og situasjoner. Det er en stor berikelse å få være sammen med dem, hver og en. Jeg er også så heldig å undervise yoga for Back in the Ring i Stavanger. Det å få være sammen med andre som vil ta tak i livet sitt, skape en endring og bruke yoga som verktøy er bare helt utrolig.


Tro det eller ei, men jeg var så stresset og nervøs og gruet meg skikkelig den første gangen jeg skulle ha klasse. Men, når jeg kom inn i rommet og møtte alle de nysgjerrige deltagerne som hadde møtt opp for og være med, så var det noe som skjedde. Stresset roet seg, skuldrene senket seg og pusten og pulsen ble langsom. Jeg kjente jeg eide min yoga og hvilte i den gleden og klarheten en praksis gir. Så plutselig opplevde jeg en følelse av klar konsentrasjon, fokus, medfølelse og dyp respekt for de andre i gruppen.Nå har mine to klasser i uka for BITR blitt noen av ukas høydepunkt. Å være til tjeneste, yte en service, kunne spre glede å håp for mennesker som sliter er en stor glede jeg er takknemlig for.


Så min erfaring er at gjennom tålmodighet, medfølelse og kjærlighet til menneskene rundt omkring oss er alt mulig, selv for de som har store utfordringer. Min erfaring er at livet utfolder seg og løfter oss når vi åpner oss til livet og lar det skje. Da opplever vi alt det vakre livet har å gi oss.


Kort oppsummert, Yoga er livet, og livet er yoga.

396 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page